Boutique hotel is in alles anders dan een hotelketen

Wie zich oriënteert op een vakantie die zal wel een gestuit zijn op een aanbod van een boutique hotel. Dit zijn geen hotels met winkeltjes of boetiekjes, maar zijn relatief kleine hotels die doorgaans niet aangesloten zijn bij een grotere keten. Het is meer dan de moeite waard om eens te kiezen voor boutique hotels, een hotel dat vooral persoonlijker voelt en waar jij je eerder local voelt dan in welke hotelketen dan ook.

Voor wat anders kies je voor een boutique hotel

Steriele kamers die allemaal hetzelfde zijn en hotels die in een vast stramien en heel snel uit de grond gestampt worden en die er precies zo uitziet als dat hotel dat een jaar eerder ietsje verderop gebouwd werd. Het is eenheidsworst. Natuurlijk hebben de meeste hotelketens het prima voor elkaar. Maar het is wel allemaal hetzelfde. Wil jij eens wat anders, kies dan voor een boutique hotel. 

Gelegen op de meer trendy locaties

Een boutique hotel is stijlvol en weet zich te onderscheiden door een unieke inrichting. Om die reden is het al snel gezellig in een dergelijk hotel vergeleken met een regulier hotel. De sfeer is vaak intiemer en er is meer aandacht voor persoonlijke service. Typisch voor een boutique hotel is dat ze vaak gelegen zijn op de meer trendy locaties. Om die reden zijn deze hotels ook perfect als je een stedentrip maakt. 

Suites met verschillende thema’s en een eigen karakter

De suites in een alternatief en meer persoonlijk hotel hebben vaak verschillende thema’s waardoor het dus nooit eenheidsworst wordt. De hotels hebben een eigen karakter en kunnen dan weer grappig zijn, maar soms ook excentrieke kenmerken hebben. In feite zou je kunnen stellen dat een boutique hotel een mix is van een Bed and Breakfast en een middelgroot hotel. Daardoor is dit hotel al snel intiemer, persoonlijker en krijg je als gast automatisch veel aandacht van het personeel. Je bouwt sneller een band op met de medewerkers, die altijd oprecht geïnteresseerd lijken en je ook echt willen helpen.

Vaak gelden er minder strenge regels en voorschriften

Vanuit stylish oogpunt wordt het ‘andere’ hotel wel gezien als het neusje van de zalm. Het design is vaak trendy en hip en niet zelden is het gevestigd in een monumentaal pand dat gerenoveerd is is of helemaal vernieuwd is. Een boutique hotel vind je niet op een verlaten industrieterrein in elk geval. Vaker vind je deze hotels in het centrum en in de directe nabijheid van restaurants en uitgaansgelegenheden. Daardoor proef je ook echt de sfeer van een stad en waan jij je zoals al gezegd al snel een local, als één van hen. Nog iets, in het gemiddelde boutique hotel ben je vaak minder streng gebonden aan regels en voorschriften. 

Ontdek de andere mogelijkheden

Op vakantie die je vaak anders dan wanneer je thuis bent. Alleen al om die reden is het leuk om ook eens een andere keuze te maken wat betreft het hotel in Emmen. Er is namelijk nog zoveel meer dan alleen de grote ketens. Ontdek ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *