De mooiste routes door Nederland met de scooter

Nu we niet naar het buitenland kunnen, wordt ons thuisland onze nieuwe vakantiebestemming. Nederland heeft namelijk veel moois te bieden! Denk aan de vele natuurgebieden, oude vestigingssteden en pittoreske dorpjes in glooiende landschappen. Veel pracht en praal dus. En het is nu misschien wel de beste tijd om ons land te verkennen: weinig buitenlandse toeristen en een heerlijk voorjaarszonnetje! Check onderstaande routes voor een geslaagde ontdekkingstocht door Nederland op je scooter!

Mergellandroute, Limburg

Als je het bordje ‘Provincie Limburg’ aan ziet staan dan krijg je al spontaan een vakantiegevoel. Heuvels, dorpjes en vlaai: wel even iets anders! Ook deze route, die 110 kilometer lang door de glooiende Limburgse heuvels gaat. Ondertussen zie je ook nog eens veel mooie vergezichten, bossen, knusse dorpjes, en genoeg plekjes om te picknicken. Ook zijn er veel lokale brouwerijtjes onderweg waar je verschillende soorten wijn en bier kunt proeven. Een overnachting ergens onderweg is dus ook aangeraden!

Friese Merenroute, Friesland

Ook in het noorden van het land waan je je op vakantie, dit keer met prachtige wateren om je heen! Stop bij één van de vele schattige dorpjes die de provincie rijk is en geniet van het mooie uitzicht over de meren. Ook zul je in de dorpjes en stadjes veel pleziervaart tegenkomen, want die mogen vaak helemaal tot aan het centrum doorvaren. Om goed en veilig langs de meren te rijden, dien je natuurlijk wel je scooter verzekeren. Zo ga je met een gerust hart op pad!

Zuid-Veluweroute, Gelderland

Het bekendste Nationale Park van Nederland heeft ook veel moois te bieden: uitgestrekte landschappen, wilde dieren en levendige dorpjes. Niet gek dus dat dit gebied het hele jaar door populair is onder vakantiegangers. Het landschap wisselt zich af van bossen tot zandverstuivingen en heidevelden. De wegen zijn hier ook makkelijk begaanbaar voor scooters, dus een mooi tijd is zeker gegarandeerd!

Je kunt deze routes natuurlijk ook op een motor doen. Zorg dan net zoals bij een scooter voor een goede verzekering. Motorverzekeringen vergelijken doe je gemakkelijk en snel op de website van totaalbesparen.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *